Benodigdheden

Om de perfecte pint in te schenken heb je nodig:

  • een bier naar keuze
  • een bierglas naar keuze

Stap 1: uitspoelen

Begin met het spoelen van het bierglas met schoon water. Dit helpt eventuele resten of stofdeeltjes te verwijderen die de smaak van je bier kunnen beïnvloeden. Laat het water goed weglopen en zorg ervoor dat het glas volledig schoon is voordat je begint met inschenken.

Stap 2: houd het glas schuin

Open je pint en neem vervolgens het bierglas in je hand en kantel het onder een hoek van ongeveer 45 graden ten opzichte van de tafel. Dit helpt om de juiste hoeveelheid schuim te creëren en voorkomt dat het bier te snel schuimt tijdens het gieten.

Stap 3: giet het bier

Open de fles of het blikje bier en begin geleidelijk het bier langs de zijkant van het glas te gieten. Giet het bier rustig en gelijkmatig, zodat het rustig in het glas stroomt. Dit helpt om te voorkomen dat er te veel schuim ontstaat en zorgt voor een gelijkmatige verdeling van de smaken.

Stap 4: houd het glas recht

Als het bierglas voor ongeveer driekwart gevuld is, houd je het glas recht en giet je het bier recht naar beneden in het midden van het glas. Dit helpt om een mooie schuimkraag te vormen en geeft je bier een professionele uitstraling.

Stap 5: bewonder het resultaat

Bewonder je perfect ingeschonken pint. Kijk naar de mooie schuimkraag bovenop je bier en laat de aroma’s zich ontwikkelen terwijl je geniet van je perfect ingeschonken drankje. Neem een slok en proef de volle smaak van je favoriete bier. Proost!

Wil je meer leren?

Scroll to Top