Benodigdheden

Dit heb je nodig:

  • Een bierflesje naar keuze
  • Een lepel of ander hard object
  • Een bierglas (optioneel)

Stap 1: neem de lepel vast

Pak de lepel stevig vast, waarbij je ervoor zorgt dat je een krachtige grip hebt zodat je druk kunt uitoefenen. Houd de steel van de lepel stevig vast tussen je duim en je vingers, terwijl je ervoor zorgt dat je handpalm genoeg ondersteuning biedt.

Stap 2: neem de pint vast

Neem de pint vast op dezelfde manier als de foto hiernaast. Zorg ervoor dat je duim horizontaal is en stevig vaststaat. Houd de pint stevig vast met je vingers rond de onderkant van het glas, terwijl je duim zich horizontaal langs de bovenrand bevindt. Dit zorgt voor een stabiele grip en geeft je de controle die nodig is om de volgende stap van de handeling uit te voeren.

Stap 3: plaats de lepel onder de dop

Steek de lepel onder het dopje van de fles en gebruik je duim als hefboom. Plaats de lepel onder de rand van het dopje en zorg ervoor dat de lepel stevig op de achterkant van je duim rust. Druk vervolgens met je andere hand naar beneden . Door deze hefboomwerking zal het dopje omhoogschieten. Opletten dus!

Stap 4: sesam, open u!

Als je alle voorgaande stappen hebt gevolgd, zou het dopje nu moeten wegspringen door de druk die je hebt uitgeoefend met de lepel. Neem een moment om je omgeving te scannen, omdat het dopje weg kan vliegen met enige kracht. Wees vooral voorzichtig om te voorkomen dat het dopje iemand raakt.

Stap 5: genieten

Schenk je glas in en geniet van je pint. Vanaf nu ben je onafhankelijk van een bieropener en kun je dit handige trucje gebruiken om je flesjes te openen. Je kunt dit trucje ook proberen met andere harde objecten zoals een aansteker, vork, mes, schroevendraaier, stoelpoot … de mogelijkheden zijn eindeloos! Wees wel voorzichtig en zorg ervoor dat je het object op een veilige en verantwoorde manier gebruikt. Nu kun je overal genieten van een verfrissend drankje, zonder afhankelijk te zijn van een traditionele bieropener. Smakelijk!

Wil je meer leren?

Scroll to Top